Ofte stillede spørgsmål for G Suite-brugere

Har du et spørgsmål om brugen af G Suite? Vi har måske svaret!

Filtrer efter kategori

Sikkerhed

De oftest stillede spørgsmål om sikkerhed

Bliver mine data scannet eller brugt til annoncering?

Til forskel fra de annoncebaserede tjenester, som Google tilbyder forbrugere, indsamler, scanner eller bruger vi ikke dine G Suite-data til annonceringsformål i kernetjenesterne til G Suite, G Suite for Education eller G Suite for Government. Vi bruger dine data til at levere G Suite-tjenesterne og til systemsupport, såsom spamfiltrering, viruskontrol, stavekontrol, kapacitetsplanlægning, routing af trafik og mulighed for at søge efter e-mails og filer på en individuel konto.

Kort sagt tilhører de data, som virksomheder, skoler og regeringsinstanser registrerer i G Suite-tjenester, ikke Google. Uanset om det drejer sig om en virksomheds immaterielle rettigheder, personlige oplysninger eller en hjemmeopgave, ejer Google ikke disse data, og Google sælger ikke disse data til tredjeparter.

Hvordan sikrer Google mine oplysninger?

Google er født i skyen og er udviklet fra bunden til at afbøde de unikke trusler, som skysystemer kan udsættes for. Vi sørger for, at den ydeevne og pålidelighed, som er drivkraften bag Google, kan benyttes af virksomheder, skoler og offentlige instanser over hele verden.

Vores infrastrukturs teknologi, omfang og fleksibilitet giver vores kunder enestående sikkerhedsfordele.Vores omfattende netværk af datacentre er opbygget med specialdesignede servere, der kører med vores eget operativsystem med henblik på sikkerhed og ydeevne. Da Google kontrollerer hele sin hardwarestak, kan vi hurtigt reagere på trusler, som måtte opstå.

Google har mere end 550 fuldtidsansatte sikkerheds- og privatlivsmedarbejdere, heriblandt nogle af verdens førende eksperter inden for informations-, applikations- og netværkssikkerhed. Ligesom alle andre teams hos Google er dette team konstant i gang med at udvikle noget nyt og gøre fremtiden mere sikker, ikke blot for Googles milliarder af brugere, men for hele internettet.

Det er denne enestående kombination af mennesker, teknologi og fleksibilitet, som sørger for, at dine data er sikre hos Google. Find yderligere oplysninger i vores Hvidbog om sikkerhed i G Suite.

Opfylder Google mine krav til overholdelse af gældende regler?

Google har designet G Suite med meget strenge privatlivs- sikkerhedsstander baseret på branchens optimale løsninger. Dette hjælper vores kunder med at håndtere deres behov i forbindelse med overholdelse af lovgivningen. Google tilbyder stærke kontraktlige forpligtelser vedrørende ejerskab, databrug, sikkerhed, gennemsigtighed og ansvarlighed.

Google gennemgår jævnligt adskillige uafhængige tredjepartsrevisioner. Disse uafhængige revisorer undersøger de kontroller, der findes i vores datacentre, infrastruktur og aktiviteter. Eksempler på disse revisioner og standarder omfatter:

SOC1™ (SSAE-16/ISAE-3402)
SOC2™
SOC3™
ISO27001
ISO 27018:2014
FedRAMP

For kunder, der arbejder i regulerede miljøer, overholder G Suite også HIPAA (U.S. Health Insurance Portability and Accountability Act). G Suite for Education kan bruges i overensstemmelse med love og bestemmelser, som er vigtige for skoler.

Min organisation er underlagt EU's krav om databeskyttelse. Kan jeg bruge G Suite?

Ja. Google har en bred kundebase i Europa. Google leverer funktionalitet og kontraktlige forpligtelser til vores kunder, som er specifikt designet til at hjælpe dem med at overholde EU's krav om databeskyttelse og vejledningen fra Artikel 29-gruppen. G Suite tilbyder EU's modelkontraktklausuler og et tillæg vedrørende databehandling. Desuden er G Suite blevet vurderet til at være egnet til brug sammen med Storbritanniens regerings sikkerhedsprincipper "OFFICIAL (herunder OFFICIAL − SENSITIVE)"

Hvordan reagerer Google på offentlige anmodninger om data?

Respekten for og beskyttelsen af de personlige oplysninger, som du opbevarer hos Google, underbygger vores tilgang til fremskaffelse af data i forbindelse med juridiske anmodninger. Når vi modtager en sådan anmodning, gennemgår vores team anmodningen for at sikre, at den overholder de juridiske krav og Googles politikker. Generelt gælder det, at hvis vi skal fremskaffe nogen data, skal anmodningen være skriftlig, underskrevet af en autoriseret medarbejder fra den anmodende instans og udstedt i henhold til en relevant lov. Hvis vi mener, at anmodningen er alt for bred, vil vi forsøge at indsnævre den. Få flere oplysninger i Googles gennemsigtighedsrapport

Krypterer Google mine data?

Grundlæggende kundedata, som uploades eller oprettes i G Suite-tjenester, krypteres under opbevaring som beskrevet i artiklen i Hjælp.

Denne kryptering udføres, når data skrives på disken, og kunden behøver ikke at foretage sig noget i den forbindelse. Google krypterer data med forskellige krypteringsnøgler, også selvom de tilhører den samme kunde. Data krypteres med 128-bit eller stærkere AES-kryptering (Advanced Encryption Standard).

Google krypterer også grundlæggende G Suite-data under overførsel, uanset om de overføres via internettet mellem kunden og Google, eller de flyttes fra ét datacenter til et andet hos Google. Vi krypterer disse data mellem Google og vores kunder ved hjælp af HTTPS med Perfect forward secrecy.

Opbevarer I oplysninger fra flere kunder på den samme server?

Ja, vi opbevarer oplysninger fra flere kunder i den samme serverinfrastruktur. Kundedata opbevares på den samme fysiske server, men dette kompromitterer ikke datasikkerheden. Det muliggør den høje grad af tilgængelighed og lave grad af forsinkelse for vores tjenester og betyder, at vi kan implementere en stærk og konsekvent sikkerhedspraksis i stor skala.

Vores G Suite-produkter og lagringssystem er fra starten designet og udviklet til at tilbyde sikkerhed i stor skala. Adgangen til kundedata styres af en avanceret sikkerhedsfunktionsstak, der sikrer, at adgangsrettigheder til kundedata kontrolleres nøje. Vi tror så meget på sikkerheden i vores arkitektur, at vi opbevarer vores kunders data på samme måde, som vi opbevarer vores egne data, og vi bruger G Suite til at køre vores virksomhed på samme måde, som vores kunder gør. Ved at have et ensartet miljø, der opbevarer alles data, kan vi implementere en konsistent sikkerhedspraksis i stor skala. Det muliggør også den høje grad af tilgængelighed og lave grad af forsinkelse for vores tjenester.

Vores systemer er designet på en måde, så uvedkommende ikke kan få adgang til dine data. Dine konkurrenter kan ikke få adgang til dine data, og du kan ikke få adgang til deres. Få flere oplysninger i vores Hvidbog om sikkerhed.

Hvordan forhindrer Google uautoriseret adgang til mine data?

Google har opnået enestående resultater, når det handler om at beskytte brugerdata. Vi beskytter både disse data mod udefrakommende indtrængen og mod interne trusler. Vores tilgang til håndtering af udefrakommende trusler er dokumenteret på omfattende vis her. Derudover begrænser og overvåger vi nøje intern adgang til brugerdata. Den lille gruppe medarbejdere, som har adgang til brugerdata, er underlagt strenge godkendelsesprocedurer, detaljeret logføring og aktivitetsscanning med henblik på registrering af upassende adgang via loganalyse.

Behøver jeg at bruge tredjepartsværktøjer for at holde mine data sikre hos Google?

Google tilbyder de sikkerhedsfunktioner, som de fleste brugere har behov for, direkte i G Suite. G Suites Business- og Enterprise-abonnementer tilbyder nogle yderligere sikkerhedsfunktioner som for eksempel avanceret revidering for Google Drev og administration af sikkerhedsnøgler i stor skala. I alle abonnementer har G Suite-administratorer fuld kontrol over systemkonfiguration og applikationer fra et enkelt betjeningspanel i vores administrationskonsol − uanset organisationens størrelse.

Administratorer kan få adgang til avancerede værktøjer med det samme, blandt andet godkendelsesfunktioner som totrinsbekræftelse og Single Sign-On, eller e-mailsikkerhedspolitikker som håndhævelse af sikker transport (TLS), IRM og DLP, som kan konfigureres med nogle få klik.

For kunder med specifikke behov ud over det, der er inkluderet i G Suite, har vi oprettet en markedsplads med partnere, hvilket giver os muligheder.

Overholder G Suite FedRAMP?

Ja. G Suite, G Suite for Education, G Suite for Nonprofit, G Suite for Government og Google App Engine har modtaget en FedRAMP-bemyndigelse fra USA's føderale regering til at agere i henhold til FIPS 199's moderate påvirkningsniveau, såsom PII og kontrolleret ikke-klassificeret information.

FedRAMP (Federal Risk and Authorization Management Program) er den påkrævede overholdelsesstandard for skysikkerhed for USA's myndigheder. Det er et overordnet regeringsprogram, der hjælper myndigheder med at implementere skybaseret teknologi ved hjælp af en standardiseret tilgang til sikkerhed, godkendelse og overvågning.

Hvilke Google-tjenester er ISO 27001-certificeret?

G Suite − herunder G Suite for Education − samt Google Cloud Platform, Google Plus, Google Nu, Google Analytics og Analytics Premium er ISO 27001-certificeret.

ISO 27001 er en af de bredest anerkendte, internationalt accepterede uafhængige sikkerhedsstandarder. Det hjælper forsikre vores kunder om, at Google bestræber sig for løbende at videreudvikle og vedligeholde et robust ISMS-system (Information Security Management System), og at en uafhængig tredjepartsrevisor med jævne mellemrum reviderer og certificerer systemet. Du kan se en kopi af vores ISO 27001-certifikat her.

Ud over ISO 27001 gennemgår Google flere uafhængige tredjepartsrevisioner med henblik på at levere yderligere gennemsigtighed og tryghed vedrørende vores sikkerhedspraksis. Der findes en oversigt over vores revisioner i vores oversigt over overholdelse

Tilbage til toppen

De oftest stillede spørgsmål om sikkerhed

Bliver mine data scannet eller brugt til annoncering?

Til forskel fra de annoncebaserede tjenester, som Google tilbyder forbrugere, indsamler, scanner eller bruger vi ikke dine G Suite-data til annonceringsformål i kernetjenesterne til G Suite, G Suite for Education eller G Suite for Government. Vi bruger dine data til at levere G Suite-tjenesterne og til systemsupport, såsom spamfiltrering, viruskontrol, stavekontrol, kapacitetsplanlægning, routing af trafik og mulighed for at søge efter e-mails og filer på en individuel konto.

Kort sagt tilhører de data, som virksomheder, skoler og regeringsinstanser registrerer i G Suite-tjenester, ikke Google. Uanset om det drejer sig om en virksomheds immaterielle rettigheder, personlige oplysninger eller en hjemmeopgave, ejer Google ikke disse data, og Google sælger ikke disse data til tredjeparter.

Hvordan sikrer Google mine oplysninger?

Google er født i skyen og er udviklet fra bunden til at afbøde de unikke trusler, som skysystemer kan udsættes for. Vi sørger for, at den ydeevne og pålidelighed, som er drivkraften bag Google, kan benyttes af virksomheder, skoler og offentlige instanser over hele verden.

Vores infrastrukturs teknologi, omfang og fleksibilitet giver vores kunder enestående sikkerhedsfordele.Vores omfattende netværk af datacentre er opbygget med specialdesignede servere, der kører med vores eget operativsystem med henblik på sikkerhed og ydeevne. Da Google kontrollerer hele sin hardwarestak, kan vi hurtigt reagere på trusler, som måtte opstå.

Google har mere end 550 fuldtidsansatte sikkerheds- og privatlivsmedarbejdere, heriblandt nogle af verdens førende eksperter inden for informations-, applikations- og netværkssikkerhed. Ligesom alle andre teams hos Google er dette team konstant i gang med at udvikle noget nyt og gøre fremtiden mere sikker, ikke blot for Googles milliarder af brugere, men for hele internettet.

Det er denne enestående kombination af mennesker, teknologi og fleksibilitet, som sørger for, at dine data er sikre hos Google. Find yderligere oplysninger i vores Hvidbog om sikkerhed i G Suite.

Opfylder Google mine krav til overholdelse af gældende regler?

Google har designet G Suite med meget strenge privatlivs- sikkerhedsstander baseret på branchens optimale løsninger. Dette hjælper vores kunder med at håndtere deres behov i forbindelse med overholdelse af lovgivningen. Google tilbyder stærke kontraktlige forpligtelser vedrørende ejerskab, databrug, sikkerhed, gennemsigtighed og ansvarlighed.

Google gennemgår jævnligt adskillige uafhængige tredjepartsrevisioner. Disse uafhængige revisorer undersøger de kontroller, der findes i vores datacentre, infrastruktur og aktiviteter. Eksempler på disse revisioner og standarder omfatter:

SOC1™ (SSAE-16/ISAE-3402)
SOC2™
SOC3™
ISO27001
ISO 27018:2014
FedRAMP

For kunder, der arbejder i regulerede miljøer, overholder G Suite også HIPAA (U.S. Health Insurance Portability and Accountability Act). G Suite for Education kan bruges i overensstemmelse med love og bestemmelser, som er vigtige for skoler.

Min organisation er underlagt EU's krav om databeskyttelse. Kan jeg bruge G Suite?

Ja. Google har en bred kundebase i Europa. Google leverer funktionalitet og kontraktlige forpligtelser til vores kunder, som er specifikt designet til at hjælpe dem med at overholde EU's krav om databeskyttelse og vejledningen fra Artikel 29-gruppen. G Suite tilbyder EU's modelkontraktklausuler og et tillæg vedrørende databehandling. Desuden er G Suite blevet vurderet til at være egnet til brug sammen med Storbritanniens regerings sikkerhedsprincipper "OFFICIAL (herunder OFFICIAL − SENSITIVE)"

Hvordan reagerer Google på offentlige anmodninger om data?

Respekten for og beskyttelsen af de personlige oplysninger, som du opbevarer hos Google, underbygger vores tilgang til fremskaffelse af data i forbindelse med juridiske anmodninger. Når vi modtager en sådan anmodning, gennemgår vores team anmodningen for at sikre, at den overholder de juridiske krav og Googles politikker. Generelt gælder det, at hvis vi skal fremskaffe nogen data, skal anmodningen være skriftlig, underskrevet af en autoriseret medarbejder fra den anmodende instans og udstedt i henhold til en relevant lov. Hvis vi mener, at anmodningen er alt for bred, vil vi forsøge at indsnævre den. Få flere oplysninger i Googles gennemsigtighedsrapport

Krypterer Google mine data?

Grundlæggende kundedata, som uploades eller oprettes i G Suite-tjenester, krypteres under opbevaring som beskrevet i artiklen i Hjælp.

Denne kryptering udføres, når data skrives på disken, og kunden behøver ikke at foretage sig noget i den forbindelse. Google krypterer data med forskellige krypteringsnøgler, også selvom de tilhører den samme kunde. Data krypteres med 128-bit eller stærkere AES-kryptering (Advanced Encryption Standard).

Google krypterer også grundlæggende G Suite-data under overførsel, uanset om de overføres via internettet mellem kunden og Google, eller de flyttes fra ét datacenter til et andet hos Google. Vi krypterer disse data mellem Google og vores kunder ved hjælp af HTTPS med Perfect forward secrecy.

Opbevarer I oplysninger fra flere kunder på den samme server?

Ja, vi opbevarer oplysninger fra flere kunder i den samme serverinfrastruktur. Kundedata opbevares på den samme fysiske server, men dette kompromitterer ikke datasikkerheden. Det muliggør den høje grad af tilgængelighed og lave grad af forsinkelse for vores tjenester og betyder, at vi kan implementere en stærk og konsekvent sikkerhedspraksis i stor skala.

Vores G Suite-produkter og lagringssystem er fra starten designet og udviklet til at tilbyde sikkerhed i stor skala. Adgangen til kundedata styres af en avanceret sikkerhedsfunktionsstak, der sikrer, at adgangsrettigheder til kundedata kontrolleres nøje. Vi tror så meget på sikkerheden i vores arkitektur, at vi opbevarer vores kunders data på samme måde, som vi opbevarer vores egne data, og vi bruger G Suite til at køre vores virksomhed på samme måde, som vores kunder gør. Ved at have et ensartet miljø, der opbevarer alles data, kan vi implementere en konsistent sikkerhedspraksis i stor skala. Det muliggør også den høje grad af tilgængelighed og lave grad af forsinkelse for vores tjenester.

Vores systemer er designet på en måde, så uvedkommende ikke kan få adgang til dine data. Dine konkurrenter kan ikke få adgang til dine data, og du kan ikke få adgang til deres. Få flere oplysninger i vores Hvidbog om sikkerhed.

Hvordan forhindrer Google uautoriseret adgang til mine data?

Google har opnået enestående resultater, når det handler om at beskytte brugerdata. Vi beskytter både disse data mod udefrakommende indtrængen og mod interne trusler. Vores tilgang til håndtering af udefrakommende trusler er dokumenteret på omfattende vis her. Derudover begrænser og overvåger vi nøje intern adgang til brugerdata. Den lille gruppe medarbejdere, som har adgang til brugerdata, er underlagt strenge godkendelsesprocedurer, detaljeret logføring og aktivitetsscanning med henblik på registrering af upassende adgang via loganalyse.

Behøver jeg at bruge tredjepartsværktøjer for at holde mine data sikre hos Google?

Google tilbyder de sikkerhedsfunktioner, som de fleste brugere har behov for, direkte i G Suite. G Suites Business- og Enterprise-abonnementer tilbyder nogle yderligere sikkerhedsfunktioner som for eksempel avanceret revidering for Google Drev og administration af sikkerhedsnøgler i stor skala. I alle abonnementer har G Suite-administratorer fuld kontrol over systemkonfiguration og applikationer fra et enkelt betjeningspanel i vores administrationskonsol − uanset organisationens størrelse.

Administratorer kan få adgang til avancerede værktøjer med det samme, blandt andet godkendelsesfunktioner som totrinsbekræftelse og Single Sign-On, eller e-mailsikkerhedspolitikker som håndhævelse af sikker transport (TLS), IRM og DLP, som kan konfigureres med nogle få klik.

For kunder med specifikke behov ud over det, der er inkluderet i G Suite, har vi oprettet en markedsplads med partnere, hvilket giver os muligheder.

Overholder G Suite FedRAMP?

Ja. G Suite, G Suite for Education, G Suite for Nonprofit, G Suite for Government og Google App Engine har modtaget en FedRAMP-bemyndigelse fra USA's føderale regering til at agere i henhold til FIPS 199's moderate påvirkningsniveau, såsom PII og kontrolleret ikke-klassificeret information.

FedRAMP (Federal Risk and Authorization Management Program) er den påkrævede overholdelsesstandard for skysikkerhed for USA's myndigheder. Det er et overordnet regeringsprogram, der hjælper myndigheder med at implementere skybaseret teknologi ved hjælp af en standardiseret tilgang til sikkerhed, godkendelse og overvågning.

Hvilke Google-tjenester er ISO 27001-certificeret?

G Suite − herunder G Suite for Education − samt Google Cloud Platform, Google Plus, Google Nu, Google Analytics og Analytics Premium er ISO 27001-certificeret.

ISO 27001 er en af de bredest anerkendte, internationalt accepterede uafhængige sikkerhedsstandarder. Det hjælper forsikre vores kunder om, at Google bestræber sig for løbende at videreudvikle og vedligeholde et robust ISMS-system (Information Security Management System), og at en uafhængig tredjepartsrevisor med jævne mellemrum reviderer og certificerer systemet. Du kan se en kopi af vores ISO 27001-certifikat her.

Ud over ISO 27001 gennemgår Google flere uafhængige tredjepartsrevisioner med henblik på at levere yderligere gennemsigtighed og tryghed vedrørende vores sikkerhedspraksis. Der findes en oversigt over vores revisioner i vores oversigt over overholdelse

Har du stadig spørgsmål?

Kontakt salgsafdelingen